سنگ کورین چیست؟
سنگ کورین محصول یک برند آمریکایی است که کار آن تولید سنگ های یکپارچه است. شرکت دوپونت که نام این مجموعه است به طور انحصاری به تولید سنگ مصنوعی کورین پرداخته است به طوری که تا سال 1970 فرمول آن محرمانه بود اما پس از آن این فرمول عمومی شد و شرکت های رقیب توانستند این محصول را تولید نمایند.
این شرکت نه تنها در تولید سنگ کورین بلکه در زمینه ی تولید تفلون، کولار و نایلون پیشتاز بوده است.
کاربرد سنگ مصنوعی کورین به طور عمده در مصارف خانگی مثل صفحه روی کابینت ها، دیوارپوش، سرویس های بهداشتی و … می باشد. همچنین از سنگ کورین در مکان های عمومی مانند مراکز بهداشتی و درمانی، مراکز خرید و فرودگاه ها و هتل ها و بانک و رستوران ها استفاده می شود.
کورین از دو ماده معدنی طبیعی تری اکسید آلومینیم و رزین ساخته شده است و برای تولید آن در رنگ های مختلف از رنگدانه ها استفاده می شود. یک ورق کورین را 70 درصد آلومینوم تری هیدراته و 25 درصد رزین تشکیل داده است. پیگمنت و رنگدانه ها تنها 3 الی 5 درصد یک ورق کورین را تشکیل می دهد.
انواع سنگ کورین
تنوع در سنگ های کورین به میزان درصد رزین در آنها بستگی دارد. به طور کلی 4 نوع کورین تولید می شود که عبارت اند از:
1 – پودر سنگ:
برای تولید این محصول، تمام مواد اولیه را ترکیب کرده و درون قالب های آماده ریخته تا شکل قالب را به خود بگیرد. این نوع کورین معایب زیادی دارد که از جمله آنها میتوان به حمل و نقل سخت، جذب آب و آنتی باکتریال نبودن اشاره کرد.
2 – کورین پلی استر:
در کورین پلی استر از رزین پلی استر استفاده می شود که هیچ گونه انعطاف پذیری ندارد و بسیار شکننده هستند. استشمام بو و خاک این محصول برای سلامتی خطرناک است و در صورت آتش سوزی، دود حاصل از آن باعث مسمومیت می شود.
3 – اکریلیک مودی فای (Acrylic Modify ):
همانطور که گفتیم تمامی صفحات کورین از تری اکسید آلومینیم به همراه رزین و رنگدانه ها ساخته می شوند. در این نوع کورین نیز اوضاع به همین منوال است اما با کمی تغییر. برای ساخت کورین اکریلیک مودی فای از تری اکسید آلومینیم به همراه دو نوع رزین اکریلیک و رزین پلی استر به همراه رنگدانه استفاده می شود به نحوی که میزان پلی استر از اکریلیک بیشتر است.
این ورق ها به دلیل استفاده از رزین پلی استر، انعطاف پذیر نیستند اما در مقایسه با کورین پلی استر درصد این انعطاف پذیر نبودن کمتر است. در نتیجه میزان شکنندگی کمتری در مقایسه با مورد فوق دارد.
4 – کورین اکریلیک:
شاید در زمان خرید به جمله 100% Acrylic Solid Surface برخورده باشید. این جمله به این معناست که کورین اکریلیک از رزین 100 خالص ساخته شده است. همین امر در ساخت کورین های اکریلیک باعث شده تا قیمت و کیفیت این محصول به نسبت محصولات فوق بیشتر باشد به علاوه اینکه طول عمر بالایی نیز به مراتب خواهند داشت.
در اینجا با 4 نوع ورق کورین آشنا شدید و از این موضوع می توان این را استنباط کرد که هر چه میزان درصد رزین اکریلیک در ساخت ورق کمتر باشد، کیفیت و قیمت پایین تری را شامل می شود و هرچه میزان این رزین بیشتر باشد کالایی مرغوب و درجه یک در مقابل شما است.
مزایا و معایب سنگ کورین
با توجه به توضیحات فوق و بعد از آشنایی با این سنگ میخواهیم مزایا و معایب استفاده از سنگ کورین را بررسی کنیم. (مزایا و معایبی که در ادامه ذکر می کنیم در رابطه با کورین های باکیفیت و اکریلیک هستند. )
مزایا:
• کورین اکریلیک 100 % بهداشتی و آنتی باکتریال است.
• غیر قابل اشتعال
• انعطاف پذیری بالا
• تولید یکپارچه آن هیچ گونه درزی برجای نخواهد گذاشت و این برای کارهای ظریف یک مزیت عالی به شمار می رود.
• قابلیت ترمیم و پولیش پذیری
• مقاوم در برابر مواد شیمیایی
• طول عمر بالا
• مقاوم در برابر حرارت و توانایی تحمل وزن بالا
معایب:
• به مرور زمان درخشندگی خود را از دست می دهد.
• در مقابل خط و خش مقاومت ندارد.
(البته قابلیت پولیش پذیری کورین موجب شده تا در صورت بروز یکی از مشکلات فوق به وسیله ی پولیش آن را مثل روز اول کرد.)
سنگ کورین از نظر ظاهری انواع مختلف دارد. لطفا به مطلب زیر دقت کنید:
سنگ کورین دانه دار: اندازه این دانه ها می تواند کوچک یا بزرگ باشد. دانه درشت ها قیمت پایین تری نسبت به دانه ریز ها دارند.
می توانند رنگی یا سفید باشند. مدل دانه دار نیز می تواند رنگی باشد.