همیشه ساختمان هایی با نمای چوبی نسبت به نماهای دیگر، بیشتر توجه ما را به خود جلب میکند. به طور کلی وسیله های چوبی. زیبایی منحصر به فرد و همیشگی دارند. به عنوان مثال یک بوفه تمام چوب مورد پسند تر از یک بوفه تمام شیشه است. شاید سوال برایتان پیش آمده که دلیل این مقایسه ها چیست؟ در این مقاله قصد داریم توضیحاتی راجع به ترمووود به شما بدهیم. چوبی که در نمای ساختمان ها، کنار استخر، به عنوان کف پوش و… مورد استفاده قرار میگیرد.
حقیقتی که باید راجع به چوب ترمو بدانید، وارداتی بودن آن است. این چوب طی فرآیندی خاص که به تکنولوژی و فرمول خاص نیاز دارد، تولید میشود.عموما از کشور های فنلاند، آلمان، فرانسه، استونی و… وارد کشور میشود.
چوب ترمو
چوب ترمو از درختان سرو، صنوبر و کاج استخراج میشود. در این محصول به دلیل اینکه با چوب طبیعی سر و کار داریم. میبایست طی فرایندی به چوب ترمو تبدیل شود زیرا که پس از استخراج چوب هنوز زنده است.
در سه مرحله به ترمووود تبدیل میشود. خشک کردن، حرارت دادن و نهایتا خنک سازی مراحلی است که طی میشود تا بتوان از چوب در سازه های مختلف استفاده کرد.
همانطور که قبلا اشاره کرده بودیم این چوب وارداتی است و زمانی که شما به عنوان مشتری این جمله را میشنوید، قیمت بالای محصول را تصور میکنید. اما یک خبر خوشحال کننده اینکه شرکت ساکو وود به فرمول این فرایند دست یافته و اقدام به تولید چوب ترموی ایرانی کرده است و با افتخار باید گفت به تایید آزمایشگاه چوب دانشگاه تهران نیز رسیده است. این شرکت اولین و تنها تولید کننده ترمووود ایرانی است این محصول را با قیمت بسیار مناسب تر نسبت به مشابه خارجی و البته با همان کیفیت در اختیار مشتری قرار میدهد. در ادامه با ما همراه باشید تا فرایند تولید را شرح دهیم که همواره با اطمینان خاطر سراغ خرید این محصول بیایید.
مزایا
یکی ازمزیتهای ترمووود مقاوم بودن در برابر عواملی مثل حمله حشرات، چوب خوار ها و موریانه ها است. دلیل این ویژگی این است که چوب در محیطی بدون اکسیژن. در معرض دماهای بالا قرار گرفته وطی آن دیواره سلولی چوب تحت اصلاح حرارتی قرار میگیرد. روی اجزای دیواره سلولی مثل سلولز. سازماندهی مجدد مولکولی انجام میشود. به این صورت که سلولز آمورف (بی شکل) به سلولز کریستالی (خطی) تبدیل میشود.
با حذف گروه های هیدروکسیل سلولز که عامل جذب آب در چوب است، باعث عدم جذب رطوبت توسط چوب میشود و اکسید شدن آن را به میزان زیادی کاهش میدهد. در این صورت با خیال راحت میتوان در فضاهایی که با رطوبت تماس مستقیم دارند مثل استخرها، از این نوع چوب استفاده کرد.
انواع چوب ترمو
این محصول در دونوع نرم چوب و سخت چوب دسته بندی میشود. زمانی که از اصطلاح نرم چوب استفاده میشود به این معنی نیست که بافت ضعیف و شکننده ای نسبت به سخت چوبها دارد.
Soft wood یا همان نرم چوبها از دانسیته (چگالی) کمتری برخوردار هستند و بافت خاصی دارند.
نوع دوم که بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد، نوع سخت چوب است. چوب ترمو از نظر پروفیل هم دسته بندی میشود که دسته های متنوعی دارد که در اینجا به توضیح نوع SHP میپردازیم. این نوع چوب ترمو بدون شیار است و سطح صافی دارد، پرداخت شده است یعنی سطح کاملا صاف است و موج ندارد. این محصول با ضخامت های 1.9، 2.2، 2.6، 4.2 سانتی متر تولید میشود. یکی از عواملی روی قیمت ترمووود تاثیر دارد ضخامت آن است یعنی هرچی ضخامت بیشتر باشد به نسبت قیمت افزایش مییابد.
تولیدات
متاسفانه در ایران خیلی از تولید کننده ها ادعا دارند که چوب ترموی اصل و مرغوب تولید میکنند و با قیمت چوب ترمو اصل به فروش میرسانند. اما اجازه بدهید با دادن یه سری توضیحات در این مورد این ادعا را نقض کنم.
چوب های استخراج شده زمانی که در دمای بالا قرار میگیرد به زغال تبدیل شده و با این چوب ها به اصطلاح شبه ترمو را تولید میکنند. و به جای محصول اصلی آن را عرضه میکنند. نامرغوب بودن این محصولات خیلی زود نمایان میشود به این صورت که بعد از 2 الی 3 سال استفاده شروع به پوسیده شدن و ترک خوردن میکنند، ابعاد یکسانی ندارند، عرض آن ها یکی نیست در حالی که ترموی اصل تا سال ها بدون هیچگونه تغییر در کیفیت و ظاهر قابل استفاده است. این محصول تا 10 سال گارانتی تعویض دارد و خیال خریدار از این بابت کاملا راحت است.
مراحل ساخت
بعد از خشک شدن چوب زنده، آن را تا دمای 220 درجه حرارت میدهند. ولی تا قبل از سوختن چوب حرارت را قطع میکنند. این دمای زیاد باعث میشود خواص شیمیایی چوب تغییر کند. و همین تغییرات باعث مقاوم شدن آن شده و حالت عایق به خود میگیرد. این حرارت دهی طی 2 الی 3 ساعت بطور پیوسته انجام میشود. در مراحل اخر ترمو کردن برای پایین نگه داشتن دمای چوب به طور مرتب روی آن، آب اسپری میکنند و با رسیدن به دمای 80 تا 90 درجه سانتی گراد، مجددا به آن رطوبت میدهند تا به رطوبت مناسب برسد. با این فرایند همه باکتری های مضر درون چوب و همینطور عواملی که شکل چوب را تغییر میدهند از بین میروند. در این فرایند 36 ساعته بطور کلی مدل چوب تغییر کرده و به نوع جدیدی تبدیل میشود.
اگر بدون پوشش مقابل نور خورشید قرار بگیرد به رنگ خاکستری تغییر رنگ میدهد. برای ترمو کردن چوب از روش های مختلفی مثل بخار آب و روغن استفاده میشه اما سه مرحله خشک کردن، حرارت دادن و سرد کردن مشترک است.
زمانی که الوار های چوب تحت عمل آوری ترمو کردن قرار میگیرد، رزین و مواد مضر آن مثل فرمالید ها، حذف میگردند.
فروشگاه ساکو وود به دلیل اینکه تولید کننده این محصول است، بدون محدودیت اقدام به پخش ترمووود نموده اند. برای کسب اطلاعات بیشتر و دقیق تر با شماره های درج شده تماس حاصل فرمایید.