ام دی اف سفید، رنگی، خام
آیا میدانستید متریال پایه ام دی اف سفید، رنگی، خام از الیاف خرده شده چوب میباشد ؟؟؟
Medium Density Fiber Board نام انگلیسی، فرآورده ساخته شده از خرده چوب های طبیعی میباشد. که با استفاده از چسب و رزین تحت حرارت و پرس توسط ماشین آلات مخصوص، تولید میگردد.
تفاوت MDF با نئوپان در بخش تولید، بدین صورت میباشد که نئوپان از رشته های خرد شده چوب تولید میشود.
به کار بردن متریال پایه با مقدار متفاوت، تحت دماهای معین و همچنین مرحله پرس آن، میتواند. در چگالی یا وزن مخصوص بدست آمده، تأثیر گذار باشد. بازه وزن مخصوص MDF بین 650 تا 800 کیلوگرم بر سانتیمتر مکعب قرار گیرد. لازم به ذکر است که وزن مخصوص کمتر از این ارقام ال دی اف و بیشتر از این اندازه ام دی اف نامیده میشوند.
مقایسه MDF (ام دی اف ) با چوب طبیعی
ساختار یکنواخت و همگن در MDF مشاهده می شود. که این مورد در چوب طبیعی وجود ندارد.
MDF نسبت به چوب های رشته ای، سبک تر می باشد، در عین حال مقاومت بالاتری دارد.
همانند چوب طبیعی و سایر متریال های چوبی مصنوعی، قابلیت های ابزار کاری. از قبیل سوراخ کردن، پیچ کردن، اتصال با چسب، رنگ آمیزی، روکش کردن، میخ زدن، برش کاری و… بر روی آن میسر می شود.
قیمت ورق ام دی اف نسبت به چوب، مناسب تر میباشد.
با اضافه کردن موادی خاص در ترکیب متریال و یا با استفاده از روکش می توان مقاومت ورق ام دی اف را در برابر رطوبت، آتش سوزی، حمله حشرات و قارچ ها نسبت به چوب طبیعی بالاتر برد.(برای مصارف خاص نیز، ورق های MDF نسوز، ضد آب،آنتی باکتریال و … نیز تولید می شود.)
مزایا و معایب ام دی اف
ام دی اف سفید صابونی، رنگی، خام به عنوان متریال مصنوعی برگرفته از چوب طبیعی، میتوان به عنوان یکی از جایگزینان مناسب چوب در نظر گرفت. زیرا این محصول در چرخه تولید. جزء محصولات نه چندان گران قیمت میباشد. ام دی اف را می توان از ضایعات چوبی بازیافتی نیز تهیه کرد. که این عامل می تواند کمک شایانی به بازیافت کند.
اجرای طرح های متفاوت و مدرن امروزی با کمک MDF میسر میباشد. از آن جهت که محصولات ساخته شده از MDF به کمک انواع روکش ها، پلاکسی ها و پی وی سی میتوان. کاربرد های بسیاری از این محصولات مشاهده کرد.
مسطح بودن آن موجب می گردد تا قابلیت ابزار خوری بر آن راحت تر باشد. و همچنین برای اتصال کردن قطعات با یکدیگر با استفاده از انواع چسب ها یا ابزار های اتصال. به سادگی هر چه تمام تر صورت پذیرد.
مواد به کار رفته در ساختار ام دی اف کمک بسیاری به مقاوت بیشتر در معرض آسیب حشرات ازخود نشان دهد ولی توجه داشته باشید که ام دی اف(mdf) دارای مواد شیمیایی می باشد که چگالی این مواد در ساختار ورق های ام دی اف باید کمتر از استاندارد امروز دنیا باشد.(استاندارد MDF امروزه کیفیت E1 را برای ورق های مصرفی در آشپزخانه در نظر گرفته است)
ام دی اف در برابر انبساط و انقباض مقاوم است و در طی چند سال از انواع مقاومت های سازه ای برخوردار می باشد و عمل فرسایش به سختی بر روی ام دی اف صورت میگیرد. در صورت جلوگیری از تماس ام دی اف با آب، می توان از ورق مورد نظر، طول عمر زیادی انتظار داشت.
تاریخچه ام دی اف
تولید MDF به اوایل دهه 80 میلادی باز می گردد. اما این محصول، در طی زمانی کوتاه توانست به یکی از محصولات پرفروش در مصالح ساختمانی تبدیل شود و توجه بسیاری از طراحان و مجریان صنعت ساختمان را جلب کند.
اولین کارخانه MDF(در سال ۱۹۶۵ در شهر دپوزیت ایالت نیویورک ساخته شد که محصول خود را با نام تجاری (بارابورد) به بازار عرضه کرد.
اولین کارخانجات تخته فیبر ایران در دهه ۱۳۴۰ با نام ( فیبر رویال) در بندر انزلی و ( فیبر بابلسر) به بهره برداری رسید.
قابل ذکر است که بزرگترین کارخانه تولیدMDF جهان از ماده اولیه باگاس با ظرفیت ۴۰۰۰۰۰ تن در آینده در خوزستان به بهره برداری خواهد رسید که زمینه عظیمی برای صادرات این محصول استراتژیک فراهم می آید.
ام دی اف – سفید – رنگی – خام ایران اکثرا از طریق واردات تامین میشود که میتوان یکی از دلایل بالا بودن قیمت ام دی اف سفید نامید.
ام دی اف وارداتی بر هر دو صورت خام و روکش شده و عمدتا از کشور های ترکیه، اندونزی، روسیه، اسپانیا، ایتالیا، آلمان، اتریش، فنلاند، چین، مالزی و … وارد می شود.
محصولات ترکیه و اندونزی به علت قیمت کمتر نسبت به سایرین طرفداران بیشتری دارد.